Uluslararası Öğrenci Ofisi
Site HaritasıRSS

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Ek Yerleştirme Sonuçları

09/09/2014 10:15:42 - 10/09/2014 10:15:42 - 6844 Takip

Üniversitemize ek yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan Uluslararası öğrenci adaylarının kayıt işlemi ve sonrasında yapmaları gereken işlemler aşağıda anlatılmıştır. Lütfen dikkatle okuyunuz.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için kendi imkanları ile öğrenim görecek Uluslararası Öğrenci kontenjanlarına ek yerleştirme işlemi yapılmış olup, aday öğrencilerin aşağıda listelenen Kesin Kayıt Evrakları ile 10 – 19 Eylül 2014 tarih aralığında Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi A Blok’ta kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Süresi içinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybedecektir.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem (Güz) için 2013-2014 eğitim-öğretim yılı harç ücreti tahsil edilecek olup, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı harç ücretleri belirlendiğinde, arada ücret farkı oluşması durumunda bu fark  2. Dönem (Bahar) harç ücretine yansıtılacaktır.

Aşağıda belirtilen duruma uyan adaylar harç ücreti ödemeyeceklerdir.

-Mavi Kart Sahipleri

-Suriye Uyruklular

-T.C   uyruklu olup, (lise) ortaöğreniminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar.

- T.C   uyruklu olup, (lise) ortaöğreniminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkedeki Türk okullarında tamamlayanlar.

Kayıtlar şahsen yapılacak olup, kayıt yaptıran öğrencilerin       24 Eylül 2014    tarihinde     Kırklareli Üniversitesi TÖMER’in  (Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi) yapacağı Türkçe Düzey Belirleme sınavına gireceklerdir. Sınavdan başarısız olan öğrenciler 1 (bir) yıl süre ile Türkçe eğitimini Kırklareli Üniversitesi TÖMER’de almaları gerekmektedir.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Evraklar

-Kabul Belgesi (Almak için tıklayın.)

Kabul Belgesi ile Ülkenizdeki Türk Büyükelçiliğinden veya Konsolosluğundan vize alabilirsiniz.

Vize tarihi geçmiş, İkamet İzin Belgesinin süresi dolmuş ve İkamet İzin Belgesi iptal edilmiş adayların kaydı yapılmayacaktır.

En geç 17.09.2014 Çarşamba günü saat 10:00 ‘a kadar kabul belgenizi sistemden çıktı olarak almanız gerekmektedir. Sonrasında sistem kapatılacaktır.

-Diploma (Attestat)

-Diplomanın Türkçe Tercümesi (Noter veya Tercüme Bürolarında Türkçeye  çevrilmiş olmalıdır.)

-Denklik Belgesi  (Ülkenizde bitirmiş olduğunuz Okulun Türkiye’deki (ortaöğretim) lise eğitimine denk olduğunu gösterir belge.  Ülkenizdeki Türk Eğitim Müşavirliklerinden veya Türkiye’deki İl Milli Eğitim  Müdürlüklerinden alınabilir.)

-Sağlık Yüksekokuluna ve  Sağlık Hizmetleri MYO ‘ya yerleşen adaylar Tam Teşekküllü bir hastaneden Heyet Raporu getirmelidirler.

-Pasaportun fotoğrafınızın olduğu sayfanın fotokopisi (Pasaport Latin harflerinde değilse Noter veya Tercüme Bürolarında yapılmış Türkçe tercümede eklenecektir.)

Türkmenistan Uyruklu adaylar yeni pasaport  ile gelmelidir.

-Lise Eğitiminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (T.C. Devlet Okullarında okuyanlar hariç)  eğitiminin tamamını gösterir transkript (Not Döküm Belgesi)

-Yerleşen çift uyruklu adayların sonradan T.C vatandaşlığına geçtiğini gösterir Nüfus Kayıt Örneği

- 4 Adet Fotoğraf

-İlgili bölümün harç (öğrenim)  ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu  (Öğrenim ücretlerini öğrenmek için tıklayın.)

-Geçim Güvencesi Beyanı (Kayıt esnasında doldurulup, imzalanacak.)

Başvuru ve kayıt esnasında sahte evrakla işlem yaptığı tespit edilen adaylar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Kayıt işleminden sonra öğrencilere  “Öğrenci Belgesi”  verilecek olup, bu belge ile ”Kırklareli İl Emniyet  Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesine” İkamet İzin Belgesi için başvurmaları gerekmektedir.

İkamet İzin Belgesi için “Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü  Pasaport ve Yabancılar Şubesi” sizden sağlık  sigortası yaptırmanızı isteyecektir.  Kırklareli SGK’da ( Sosyal Güvenlik Kurumu) sigortanızı yaptırıp, İkamet İzin Belgesi başvurunuzu tamamlamak için Pasaport ve Yabancılar Şubesine sigorta belgenizi teslim etmeniz gerekmektedir.

Sonrasında İkamet İzin Belgeleriniz  eğitim gördüğünüz okulun Öğrenci İşlerine gönderilecektir. Okulunuzun Öğrenci İşlerinden İkamet Belgenizi takip etmeniz gerekmektedir.

Barınma  konusunu öğrenciler kendi imkanları ile sağlayacak olup, Kırklareli’de Özel Yurtlar mevcuttur.

Yerleşen aday listesi için tıklayınız.

uluslararası öğrenci

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.