Uluslararası Öğrenci Ofisi

İkamet İzin Belgesi

10/09/2014 09:40:43 - 10/09/2014 09:40:43 - 2451 Takip

Kırklareli Üniversitesine kayıt yaptıran öğrenci kendisine verilen "Öğrenci Belgesi" ile Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü "Pasaport ve Yabancılar Şubesine" İkamet İzin Belgesi için başvuruda bulunması gerekir. Başvurunuza müteakip 1 hafta içinde geçici T.C numaranız belirlenir. Geçici T.C. numaranız belli olduktan sonra Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğündeki görevli personel sizden sağlık sigortası yaptırmanızı isteyecektir. Sağlık sigortanızı yaptırmanız için Kırklareli SGK’ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) başvurmalısınız.

SGK’nın (Sosyal Güvenlik Kurumu) 5510 sayılı kanununa göre Ülkemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde talepte bulunmaları halinde genel sağlık sigortalısı olurlar. Bu sürede talepte bulunmayanlar hakkında öğrenimleri süresince genel sağlık sigortası hükümleri uygulanmaz.

Sağlık sigortanızı yaptırdıktan sonra tekrar  Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar şubesine gidip, ikamet izin belgesi başvurunuzu sonlandırmanız gerekmektedir.

İkamet İzin Belgesi Başvurusunda sizden istenecek belgeler aşağıda sıralanmıştır.

-Öğrenci Belgesi

-Sağlık Sigortası

-Adres Bilgisi( Genel sağlık şartlarına uygun adres bilgisi)

-Türkiyede geçimini sağlıyacak güvence

-Pasaportun aslı ve işlem gören sayfaların fotokopisi

-4 adet fotoğraf

-Yarım kapak dosya

50 TL İkamet izin bedeli

İkamet İzin Belgesi başvurunuz tamamlandıktan sonra İkamet İzin Belgeniz 45 gün içinde eğitim gördüğünüz birimin öğrenci işlerine gönderilecektir.

Belgelerinizi eğitim gördüğünüz birimin öğrenci işlerine aralıklarla sorarak takip ediniz.

SGK’ya (Sosyal Gevenlik Kurumu) sağlık sigortası için başvuruda bulunmayan öğrenciler ayakta ve yatarak tedavi masraflarını karşılayacak özel sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar.   Bu konuda  Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar şubesinde görevli Serkan Bey ve Memduh Bey’den daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

ikamet

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.