Kırklareli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi

Kırklareli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi, üniversitemizde önlisans, lisans ve lisansüstü öğrenim görmek üzere gelen Yabancı Uyruklu Öğrencilere yol göstermek ve yardımcı olmak amacıyla 2010 yılında Rektörlük bünyesinde kurulmuştur.

Amacı:
Uluslararası Öğrenci Ofisi, Kırklareli Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki hayatlarını kolaylaştırmayı, sevdirmeyi ve ülkemizde öğrenim görmeyi özendirici faaliyetler düzenlemeyi görev edinmiştir. Bu kapsamda; uluslararası öğrencilerin diğer tüm öğrencilerle kaynaşmalarını sağlayarak, üniversite ortamını onlar için çekici kılmak amaçlanmaktadır.

Görevleri :

Üniversitemize gelecek tüm uluslararası öğrencilere web-sitemiz aracılığıyla bilgilendirmeleri ve gerekli duyuruları yapmak.
Öğrenciler için gerekli bilgileri içeren broşürleri ve kitapçıkları hazırlamak.
Kampüs tanıtımı, barınma-yurt ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi sağlamak, Oryantasyon Programı hazırlamak.
İkamet belgesi müracaatı için Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ndeki işlemler konusunda rehberlik etmek.
Kayıtlar sırasında öğrenci topluluklarının temsilcileri ile öğrencileri buluşturarak yetenek ve ilgi alanları doğrultusunda topluluklara dahil edilmelerine yardımcı olmak.
Uluslararası öğrenciler için anlamlı olan günleri saptayarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemek.
Öğrencilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çözüm üretmeleri konusunda destek olmak.
Ülkemiz kültürünü tanıtıcı ve sevdirici sosyal etkinlikleri planlamak.
Her birimde uluslararası öğrencilerden sorumlu personeller aracılığıyla öğrencilere yardımcı olmak.
Öğrenciler arasında iletişimi kolaylaştırmak için Uluslararası Öğrenci Topluluğu oluşturmak.
Yapılacak etkinlikleri hem üniversitemizin bülteninde hem de web sayfamızda paylaşmak.