İkamet İzni İçin Gerekli Evraklar

İKAMET İZNİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1. İkamet İzni kayıt/başvuru formu (Öğrenci tarafından ıslak imzalı şekilde)

2. Pasaport ya da pasaport yerine geçen belgenin resimli sayfasının fotokopisi ve işlem gören sayfaların fotokopisi

3. Öğrenci belgesi (TÖMER öğrencisi ise TÖMER öğrenci belgesi)

4. Dört (4) adet biyometrik fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır.)

5. Geçerli sağlık sigortası (Genel Sağlık Sigortası ya da İkamet izni talep süresini kapsayan Özel sağlık sigortası) (10.05.2016 tarihli, 16 sayılı ve 16.06.2021 tarihli, 2021/8 sayılı ikamet izin talepleri ibaresini içermelidir.)

6. Kalacağı adres bilgilerini gösterir belge;

.Kendi evinde kalıyorsa tapu fotokopisi (Uzatma başvurularında “Yerleşim yeri belgesi yeterlidir.”)

.Kira sözleşmesi ile kalıyorsa, kira sözleşmesinin noter onaylı örneği ve son ayın faturası (ev interneti, elektrik, su, doğalgaz vs.)

.Otel vb. konaklama yerlerinde kalınıyorsa, bu yerlerde kalındığına dair belge.

.Öğrenci yurtlarında kalınıyorsa, yurtta kalındığına dair imzalı kaşeli belge.

.Destekleyici yanında kalınıyorsa, yanında kaldığı kişinin noter onaylı taahhüdü (Destekleyici evli ise ayrıca eşinin de noter onaylı taahhüdü)

7. İkamet izni belge bedelinin ödendiğine ilişkin makbuz (Vergi dairesi ödeme dekontu veya internet ödeme çıktısı)

8. 18 yaşından küçük yabancılar için; - Vize muafiyetiyle ya da farklı amaca yönelik vize ile gelenler için; Veli/Vasi bilgisini içeren belge (Doğum belgesi, Aile belgesi vb.) ve Veli/Vasi/Yasal temsilci tarafından verilen muvafakatname (amacı uygun vize ile ((Öğrenim vizesi)) gelenler için muvafakatname ve Veli/Vasi bilgisini içeren belge eklenmeyecektir.

NOT: İkamet izni için başvuru randevularınızı https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden oluşturabilirsiniz.